Spanplafond laten plaatsen?
Vertrouw op onze vakmensen!

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een volwaardig vals plafond dat gemaakt is uit geweven polyester en afgewerkt met een polyurethaan coating. We brengen een houten draagstructuur aan en spannen daarover het polyester doek op maat.

Spanplafonds kunnen onder een bestaand plafond geplaatst worden.

Geen breekwerk met een spanplafond

Een spanplafond heeft tal van voordelen. Een van de grootste voordelen van zo’n spanplafond is ongetwijfeld de mogelijkheid om het over – of onder, afhankelijk van hoe u het bekijkt – een bestaand plafond heen te plaatsen. Zo kunnen we ook draden en technieken mooi wegwerken.

Minder breekwerk dus, budgetvriendelijker en bovenal oogt een spanplafond mooi én strak. Ontdek nog meer voordelen van een STRAK spanplafond.

Een spanplafond laten plaatsen: overal?

Ja, het is mogelijk om een spanplafond in zo goed als alle ruimtes en gebouwen te plaatsen. Zo installeren we in natte ruimtes, zoals een badkamer, spanplafonds die aangepast zijn aan de vochtige omgeving.

Dat spanplafond is vochtwerend en geeft schimmels geen kans. Spanplafonds zijn een uitstekende keuze voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Een spanplafond voor uw nieuwbouw

Heeft u plannen voor een nieuwbouw of bent u al aan het bouwen? Een STRAK spanplafond is absoluut een perfecte aanwinst voor uw nieuwbouw. En al zeker als u voor betonbouw gekozen hebt.

In een betonbouw is de akoestiek verre van ideaal: geluiden weergalmen en stemmen klinken koud en kil. Met onze spanplafonds lossen we dat voor u op.

Ook op de isolatie van uw nieuwbouw heeft uw spanplafond een positief effect.

Een spanplafond voor uw renovatie

Overweeg zeker ook om een spanplafond te laten plaatsen als u renoveert. In oude woningen stoten we vaak op afgebrokkelde plafonds, zolderingen met vochtplekken, ouderwetse balkenplafonds of plafonds bespijkerd met houten latten. Met een spanplafond lost u heel wat renovatieproblemen in een oogwenk op.

Uw nieuw spanplafond is snel geplaatst en zorgt meteen voor een strakke, naadloze look.  Ook een lichtkoepel werkt u moeiteloos weg met een spanplafond. En u behoudt de lichtinval!

Verlichting in uw spanplafond

Zelfs verlichting integreren we in uw spanplafond. En we werken ook alle bedrading – voor toestellen, alarmsystemen, domotica – mooi en netjes weg achter uw spanplafond.

Zelfs een heus lichtplafond is een optie: met een lichtdoorlatend doek kunnen we uw ruimtes voorzien van een sfeervolle egale verlichting. Inbouwspots en opbouwspots behoren ook met een spanplafond tot de mogelijkheden.

Spanplafonds met print: een esthetische blikvanger

Een originele blikvanger in uw interieur? Een spanplafond of spanwand met bedrukking of print geeft uw ruimte een extra dimensie. Kies een eigen foto, een beeld uit een beelddatabank of een eigen design.

De mogelijkheden voor uw gepersonaliseerd spanplafond of eigen spanwand zijn eindeloos…

Waarom kiezen voor een STRAK spanplafond?

Als plaatser van spanplafonds onderschrijven wij onze bedrijfsnaam tot in het kleinste hoekje: perfect STRAK geplaatst en perfect op maat. Met onze ruime ervaring en oog voor detail werken wij uw spanplafond naadloos af (tot 5m breedte).

Kom langs in onze showroom

En wellicht nog belangrijker: voor we een spanplafond bij u plaatsen, gaan we graag na wat u precies van uw spanplafond verlangt. Want er zijn heel wat extra mogelijkheden. Die bespreken we graag met u! We ontvangen u hartelijk in onze showroom.

Plan uw bezoek aan onze showroom!

Bel +32 (0)3 311 86 43 voor een afspraak!
Of krijg uw gratis offerte!